• 200 gr. moka;
  • 150 gr. maslo;
  • 100-150 gr. sladkorja
  • 4 jajca;
  • 250 gr. kandirana pomaranča
    sok polovice limone
  • 1 čajna žlička pecilni prašek;
    Ščepec soli.

Pečico segrejte na 180 stopinj, Mehko maslo in sladkor penasto umešajte. Sladkor je treba popolnoma raztopi. Enega za drugim dodamo jajca, dobro stepemo vsakič. Kandirana pomaranča rezemo na kocke.
V testo presejemo moko in pecilni prašek, umešamo vse do kremaste mase. dodamo narezano kandirano pomarančo.
Testo zlijemo v pripravljeno posodo (silikon, kovinsko ali stekleno). Posodo namaščemo oljem ali prekrivamo z pergamenti. Pečemo 20-30 minut na 180 stopinj, dokler storiti. Potresemo s sladkorjem v prahu in okrasimo z kandirano pomarančo.

Dober tek želimo!

Galerija