• Bulgur

Bulgur


Bulgur- košček Orienta na vašem krožniku

Bulgur ima svoje korenine na Bližnjem vzhodu in v Turčiji, kjer je poleg riža in testenin ena izmed osnovnih živil.  Vsestransko, zdravo in okusno, zagotavlja zagon, raznolikost in  prinaša dotik Orienta na naše krožnike.
Pridobljen je iz trde pšenice. Z
luščenjem, predhodnim kuhanjem in sušenjem proizvedejo pšenični zdrob, ki se ga nato lomi v različne stopnje finosti od fine do grobe. Fina varianta bulgurja se prelije le z vrelo vodo ali juho in nato nabrekne za 20 do 30 minut. Bolj grob bulgur damo v vrelo vodo in ga kuhamo do 10min nato pa ga pusti stati cca. 15-20min.


  200 gramov (0,72 €) z vključenim DDV
  500 gramov (1,80 €) z vključenim DDV
  1 kg (3,60 €) z vključenim DDV

Sestavine: Bulgur

Država izvora: Turčija