• Rdeča leča

Rdeča leča


Leča je odličen vir beljakovin, zato je izjemno priljubljena pri vseh, ki ne uživajo mesa. Vsebuje tudi veliko železa, magnezija, kalija in cinka. Prav tako v njej najdemo vitamine skupine B. 

Zaradi visoke vsebnosti prehranskih vlaknin odlično uravnava sladkor v krvi, poskrbi, da ostanemo siti dlje ter spodbuja prebavo. 

Iz leče lahko pripravimo okusno enolončnico ali juho, lahko jo postrežemo tudi kot prilogo, iz nje naredimo okusno solato ali pripravimo slasten namaz. 

Leče pred kuhanjem ni treba namakati.


  250 gramov (0,88 €) z vključenim DDV
  500 gramov (1,75 €) z vključenim DDV
  1 kg (3,50 €) z vključenim DDV

Sestavine: Rdeča leča

Država izvora: Turčija

Hranilna vrednost: Povprečne hranilne vrednosti na 100 g: Energijska vrednost: 1632 kJ / 390 kcal Maščobe: 1,6 g od tega nasičene: 0,0 g Ogljikovi hidrati: 63 g od tega sladkorji: 3 g Beljakovine: 30 g Sol: 0,1g